Write your awesome label here.
online traject

Het wijsheidskompas

Loop je vast in je leven? Worstel je met jezelf, met anderen of met bepaalde gebeurtenissen waardoor je levenskwaliteit niet is waar je naar verlangt? Misschien ben je onzeker, pieker je veel of heb je veel stress? Of heb je bepaalde dromen maar blijf je jezelf saboteren om deze te bereiken? 

In een 4-maand durend online traject neem ik je mee in de boeiende wereld van onze psyche en emoties. Via live online webinars, online filmpjes, opdrachten, audio's en de online community ontdek je wat er voor nodig is om meer veerkracht, verbinding en voldoening te ervaren en voluit te leven vanuit je hart. 

Na dit traject ...

 • Ervaar je meer vertrouwen in jezelf, anderen en het leven
 • Durf je gaan voor je dromen op alle vlakken (liefde, werk, privé,...)
 • Durf je helemaal je authentieke zelf zijn en opkomen voor je eigen behoeften
 • Brengen uitspraken van anderen je niet meer uit je evenwicht
 • Kan je beter om met kritiek
 • Ben je voor je zelfwaarde niet meer afhankelijk van de bevestiging van anderen
 • Ervaar je minder stress
 • Laat je je niet langer belemmeren door uitstelgedrag, faalangst, controledrang of perfectionisme 
 • Leef je meer in harmonie met jezelf
 • Kan je voluit genieten van het hier en nu & ervaar je dagelijks meer voldoening

Het wijsheidskompas

We leven in een complexe samenleving, waarin we gebombardeerd worden door allerlei verwachtingen van buitenaf. Doordat we continu ons best doen mee te draaien in deze veeleisende mallenmolen en tegelijk (vaak onbewust) op zoek zijn naar erkenning en bevestiging, lopen we onszelf soms voorbij. We hebben dan het gevoel geleefd te worden, in plaats van echt te leven. Of we missen een gevoel van zingeving en échte voldoening. Of we haken af, hebben het gevoel dat we niet goed genoeg zijn of worstelen met stress, faalangst, uitstelgedrag of perfectionisme.

Het wijsheidskompas biedt jou alle inzichten en vaardigheden die je nodig hebt om je eigen weg te vinden in deze wereld. Het helpt je om een waardevol leven uit te bouwen, zelfbelemmerende patronen te doorbreken en flexibel om te gaan met alle uitdagingen die op je pad komen.

Empty space, drag to resize

Waardevol leven

Voeling krijgen met wat er écht toe doet
We verkennen wat een succesvol leven voor jou betekent en hoe je meer-waarde kan creëren in jouw leven.  We staan stil bij wat 'waarden' zijn en hoe deze een belangrijke houvast bieden in het uitbouwen van een waardevol leven.

De verteller

Je innerlijke gedachtenwereld onder de loep
In deze module leer je kritisch en bewust kijken naar de verhalen in je hoofd. We bekijken welke gedachtepatronen
je verhinderen om voluit te leven en hoe je hier anders mee kan omgaan. 
Empty space, drag to resize

De voeler

In touch met je innerlijke belevingswereld
Je leert hoe je wijs kan omgaan met je gevoelswereld en de signalen die je lichaam je geeft. Je krijgt inzicht in hoe bepaalde belemmerende patronen tot stand gekomen zijn en wat er nodig is om deze te doorbreken. 

De verkenner

Waardengerichte actie ondernemen
Je krijgt inzicht in je eigen controle- en vermijdingsstrategieën en leert waardevolle actie te ondernemen om meer voldoening te ervaren. 

De waarnemer

Zuiver bewust-zijn
Onze waarnemer helpt ons automatische patronen te doorbreken en bewuster in het leven te staan. Met aandacht voor wat er zich afspeelt in onze binnen- én buitenwereld.
Empty space, drag to resize

De zelf-bril

Een nieuwe manier van omgaan met jezelf
We zoemen in op de manier waarop je naar jezelf kijkt en met jezelf omgaat. We verkennen de innerlijke criticus, maar ook wat mildheid ons kan brengen.

De sociale bril

Mild en empathisch omgaan met anderen
Welke bril zet je op als je naar anderen kijkt en wat zegt dit over jezelf? Kan je anderen vertrouwen? Je leert verder kijken achter het gedrag van anderen en ontdekt de kracht van verbindend communiceren.

Groeien in wijsheid

Outside-in vs. inside-out
Je ontwikkelt je vermogen om steeds meer vanuit je innerlijke wijsheid te gaan leven en je steeds minder te laten beïnvloeden door vroegere ervaringen en de buitenwereld. 

Wetenschappelijk effectief

Deze aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en effectief gebleken bij diverse problematieken. 

Concreet en praktisch

We gaan aan de slag met oefeningen en opdrachten zodat je alles kan toepassen op jouw concrete situatie.

Hart werk met passie

Aan deze training wordt met hart en ziel gewerkt. Ik begeleid je ook met veel liefde in jouw persoonlijk proces.

Concreet

Wat mag je verwachten?

4 maanden traject

We gaan gedurende 4 maanden aan de slag. Voor elke module heb je 2 weken tijd. We starten telkens met een online live webinar, vervolgens kan je aan de slag met de materialen in de online leeromgeving en kan je al je vragen kwijt in de community. Op basis van deze vragen sluiten we de module af met een Q&A sessie.

8 live online webinars

In het live online webinar wordt de nieuwe module geïntroduceerd. Je krijgt diverse inzichten aangereikt en we gaan aan de slag met oefeningen om alles concreet toe te passen op je persoonlijke situatie.

Online leeromgeving

Na het live webinar heb je in de online leeromgeving toegang tot verschillende teksten, filmpjes, audio's en oefeningen die het thema verder verdiepen. Je kan hier persoonlijk verder mee aan de slag in je eigen tijd en op je eigen tempo. Je behoudt 1 jaar toegang tot alle online materialen.

8 Q&A sessies

Op het einde van elke module is er een verdiepende sessie voorzien op basis van de vragen die opduiken bij de deelnemers. Op die manier kan ik ook inspelen op persoonlijke vraagstukken waar je op vastloopt.

Onderlinge steun

Binnen de online leeromgeving is er ook een community voorzien waar je terecht kan met al je vragen en elkaar kan ondersteunen in je persoonlijk proces. Wie dat wenst kan zich ook opgeven om in kleine groepjes nog dieper in te gaan op de opdrachten en hierrond uit te wisselen.

Mijn persoonlijke toewijding

Dit traject biedt het beste uit mijn jarenlange ervaring als therapeute en wordt voortdurend verder geoptimaliseerd. Gedurende het hele traject kan je vragen stellen in de besloten community die ik actief mee opvolg. In de Q&A sessies ga ik bovendien ook uitgebreider in op wat er leeft bij de deelnemers.
Empty space, drag to resize
Write your awesome label here.
Over de trainer / coach / therapeut

Tine Van den Berghe

Ik weet hoe het is om te worstelen met jezelf, met onzekerheid, met het gevoel 'niet goed genoeg te zijn', met faalangst, uitstelgedrag, stress enzovoort.

Maar ik weet ook hoe zalig het is om eindelijk thuis te komen bij jezelf, jezelf te aanvaarden voor wie je bent en voluit te leven vanuit je hart. Hoe bevrijdend het is om alle gepieker, angst en onzekerheid los te laten en te leven vanuit vertrouwen. Wanneer je je eigen belemmerende patronen kent en leert doorbreken, wordt er zoveel meer mogelijk! Gaat alles dan vanzelf? Nee hoor, het leven kent nog steeds ups en downs, maar ik heb wel een goede surfplank waardoor ik niet meer overspoeld wordt door de golven en heb leren genieten van het surfen! 

Ik heb een 4-jarige integratieve therapie-opleiding gevolgd en heb me vervolgens verder gespecialiseerd in Acceptatie en Commitment Therapie (ACT). Ik heb jarenlang ervaring opgedaan met het individueel begeleiden van mensen en het geven van groepstrainingen in ACT. Het beste uit mijn opgedane kennis en ervaring bundel ik nu in deze online training over het wijsheidskompas.

Wat anderen zeggen over mij

"Tine is niet alleen een heel aangename collega om mee samen te werken. Ze is een geweldige therapeute en docente!"

Sara Bosman
ACT Academie

"Tine is zeer gedreven en creatief in het werk wat ze doet. Ze is oprecht bezorgd over de kwaliteit die ze biedt en gaat met mensen op pad met de bedoeling hen echt verder te helpen."

Annick Seys
Voormalig mentor

“Zeer empathisch, rustig en vlot. Geeft aandacht aan iedereen als individu. Je voelt je op je gemak. TOP!"

Deelnemer ACT 8-weken training

Praktisch

 • Het traject kost normaal 445 euro, maar zal binnenkort beschikbaar zijn aan een speciaal lanceer-tarief met mooie korting!

 • Momenteel kan je je enkel inschrijven op onze interesselijst. Het eerste traject zal vermoedelijk van start gaan in februari 2024. Wie op onze interesselijst staat, kan toegang krijgen met een mooie korting en maakt kans op een waardevolle bonus! Bovendien houden we je als eerste op de hoogte van nieuwe gratis toegankelijke materialen.


 • Het online webinar vindt 2-wekelijks plaats op maandagavond om 20u. De duur kan variëren, maar we ronden ten laatste af om 22u. Een reply is beschikbaar voor diegenen die er live niet bij konden zijn.


 • De Q&A sessie vindt afwisselend 2-wekelijks plaats op donderdagavond om 20u. Ook hiervan wordt een reply ter beschikking gesteld. 

 • Je behoudt 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving en community.

 • Onder voorbehoud van beschikbaarheid, kunnen geheel vrijblijvend en bijkomend ook online 1-1 gesprekken aangekocht worden aan 65 euro / 45 min. Het is echter de bedoeling dat je alles kan halen uit het groepstraject zodat 1-1 begeleiding in principe niet nodig is. Heb je toch nood aan een persoonlijk gesprek, dan weet je dat die optie er is en zoom ik met veel liefde mee in op jouw persoonlijke situatie.

He who lives in harmony with himself,
lives in harmony with the world.

Marcus Aurelius

Veel voorkomende vragen

Is dit traject geschikt voor mij?

Dit traject is voor iedereen die worstelt met onzekerheid, stress, piekergedachten, angst, uitstelgedrag, faalangst of perfectionisme. Het richt zich op mensen die handvaten zoeken om meer rust, vertrouwen, zin en voldoening te ervaren. Belangrijk is dat je ook écht gemotiveerd bent om iets te veranderen aan je situatie en je actief stappen wil zetten om je leven (terug) in eigen handen te nemen. 

Heb je op dit moment een acute psychische problematiek? Worstel je met een ernstige depressie, heb je zware trauma's meegemaakt of ervaar je andere ernstige psychische klachten? Dan is dit programma momenteel niet geschikt en laat je je best individueel begeleiden door een gekwalificeerd hulpverlener.

Ik heb al veel geprobeerd om van mijn problemen af te komen, maar zonder succes. Waarom zou dit anders zijn? 

Ongetwijfeld heb je al wel wat artikels of boeken gelezen, tv programma's gezien of allerlei tips en tricks gehoord van familie, vrienden of zelfs professionals rond hoe je je zelfvertrouwen kan boosten, hoe je faalangst kan overwinnen en beter kan leren omgaan met stress. Sommige van deze tips werkten misschien goed voor een tijdje, maar gaven je nog niet te ultieme vervulling of verlossing waar je naar verlangt. Telkens opnieuw doemen dezelfde obstakels en problemen weer op.

In deze training gaat het niet over de klassieke tips en tricks die je waarschijnlijk al duizend keer hebt gehoord, zoals positief denken, visualiseren, affirmeren, negatieve gedachten uitdagen, ademhalings- en relaxatietechnieken, 'fake it till you make it', enz... Hoewel sommige van deze technieken op korte termijn verlichting kunnen bieden op het vlak van angst, stress en onzekerheid, zijn ze zelden effectief op de lange termijn. Het gaat dus niet om 'nog beter je best doen'. 

In dit traject toon ik je een revolutionair nieuwe aanpak, gebaseerd op geavanceerd onderzoek in de menselijke psychologie, die je zal helpen om je potentieel optimaal te benutten. Je leert hoe je 'psychologische flexibiliteit' kan ontwikkelen, een krachtige mentale staat die je toelaat op een constructieve manier om te gaan met angst, onzekerheid en twijfel en allerlei moeilijkheden en obstakels die op je pad kunnen komen. Dit helpt je beter te functioneren en meer voldoening te halen uit quasi elk aspect van je leven! 

Waarom online?

Online biedt de mogelijkheid om veilig vanuit je eigen comfortzone de training bij te wonen. Bovendien kan je dankzij opnames makkelijk een sessie inhalen waar je live misschien niet bij kon zijn. Verder kan je in de online leeromgeving ook filmpjes bekijken, audio's beluisteren en oefeningen maken op een tijdstip dat jou het beste past. Je behoudt een jaar lang toegang tot alle materialen waardoor je bepaalde dingen ook nog eens opnieuw kan nalezen, beluisteren of bekijken, zo vaak als je maar wilt. Zo kom je tot een diepgaand leerproces waarbij je je de inzichten en vaardigheden écht eigen kan maken. 

Waarom in groep? Ga ik me niet onveilig voelen?

Je veilig voelen is mijn absolute topprioriteit, maar ik begrijp helemaal dat het groepsaspect in eerste instantie kan afschrikken. Weet dat deelnemers aan groepstrajecten nadien juist vaak aangeven dat juist dit proces in groep doen een grote meerwaarde bood. Waarom? Vaak denken we dat we de enige zijn die worstelen met bepaalde zaken. Dat we abnormaal zijn. Dat er iets mis is met ons. In groep ontdek je juist dat alles waar je mee worstelt niet meer dan menselijk is en dat heel veel mensen hiermee worstelen, zelfs mensen waarvan je het misschien helemaal niet zou verwachten! Er is dus niets raars aan. Iedereen heeft zijn issues. Ook mensen die niet deelnemen aan deze training. ;-) 

Bovendien deel je zoveel of zo weinig als je zelf wilt. Het is helemaal prima om je op de achtergrond te houden en niet actief deel te nemen aan de community. Je kan de webinars bijwonen zonder actief deel te nemen en helemaal op jezelf verder aan de slag gaan met de materialen in de online leeromgeving. Enkel je naam is dan zichtbaar voor andere deelnemers.

Natuurlijk willen we het wel aanmoedigen om af en toe dingen te delen in de community. Gewoon omdat je ook veel kan leren van elkaar. Daarnaast geloof ik ook dat het heel helend kan zijn om je kwetsbaar te durven opstellen en te ervaren dat anderen hier geen oordeel over hebben maar juist mild, begripvol én vaak met herkenning op reageren. We bieden dus een warme, veilige bedding waarin je helemaal jezelf mag zijn. 

Veranderen en gewoontes doorbreken is niet altijd gemakkelijk, zeker niet als je dit helemaal op jezelf wil doen. Daarom is het juist fijn om elkaar hierin te kunnen ondersteunen. Geheel vrijblijvend kunnen er kleinere interactiegroepjes gevormd worden om elkaar te ondersteunen in dit proces, de moed te vinden om bepaalde stappen te zetten en je het wijsheidskompas helemaal eigen te maken.

Write your awesome label here.
Blijf als eerste op de hoogte!

Zet je op de interesselijst

Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan dit traject. Als je hier je naam en email achterlaat, word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer het traject van start gaat. Je kan je dan inschrijven met korting en maakt bovendien kans op een mooie bonus! 
Bedankt voor je interesse! 
Created with